Over 4 Seasons Outdoor

Geschiedenis van 4 Seasons Outdoor

Het merk 4 Seasons outdoor kent zijn oorsprong in 1967 en is opgericht door Frits Wolf senior. Halverwege de jaren 70 werd de vraag naar tuinmeubelen door consumenten steeds groter en werd het container matig inkopen vanuit het verre Oosten steeds belangrijker. Toentertijd was het bedrijf nog een groothandel van diverse merken tuinmeubelen. Na de verhuizing in 1995 naar de huidige locatie in Beuningen en de overname van het bedrijf door zijn zoon Frits Wolf jr. in 1995 ontstond het tuinmeubelmerk 4 Seasons Outdoor in het jaar 2003. Het jaar waarin de tuinmeubelbranche op z'n kop werd gezet door een collectie tuinmeubelen van zeer hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Inmiddels is 4 Seasons Outdoor een gevestigde naam binnen de tuinmeubelbranche en Europees gezien één van de grotere spelers in het middensegment. De doelstelling van 4 Seasons Outdoor is om binnen enkele jaren het toonaangevende tuinmeubelmerk van Europa te zijn.

Eigen tuinmeubelen productie Indonesië

In samenwerking met eigen fabrieken in Indonesië werd in Nederland een nieuwe lijn van kunststof wicker tuinmeubelen geïntroduceerd die binnen no-time enorm populair werd onder de consumenten. Door de verkoop van modellen zoals de Millenium, Chester of Brighton werd de vraag naar deze hoogwaardige kwaliteits tuinmeubelen enorm groot en kwam er een magazijn van 20.000 m2 in Beuningen bij die deze vraag naar tuinmeubelen kon beantwoorden. Jaarlijks worden er ongeveer 2200 containers met tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor verscheept naar Europa en de rest van de wereld.

Tuinmeubel ontwerpen van 4 Seasons Outdoor

Door middel van een eigen research & development team ontwikkelt 4 Seasons Outdoor ieder jaar ruim 30 nieuwe series in hun collecties 4SO en Taste 4SO die veelal worden geroemd om het design en zitcomfort, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. 4 Seasons Outdoor is nu het toonaangevende tuinmeubelmerk van de Benelux en heeft vestigingen in België, Duitsland en Engeland. Daarnaast zijn er verkooppunten over de hele wereld. Van Mexico en Canada tot aan Australië en Thailand. En van Scandinavië tot aan Zuid Afrika, overal worden de tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor inmiddels verkocht.  

Verkooppunten 4 Seasons Outdoor

4 Seasons Outdoor werkt uitsluitend met 4SO dealers die dit assortiment in hun winkels mogen verkopen. Met een breed assortiment van 4SO producten in de showroom bieden zij een goede presentatie van deze collectie tuinmeubelen. Inmiddels is het als wicker specialist bekend staande 4 Seasons Outdoor een allround leverancier van alle soorten tuinmeubelen zoals aluminium, RVS, teakhout en het immens populaire outdoor rope assortiment. De 4SO tuinmeubelen staan bekend om het zitcomfort, hoge kwaliteit en service tegen een betaalbare prijs. Wij hebben in onze showroom in Naarden een grote selectie van de nieuwe 4SO sets en natuurlijk ook de bekende klassiekers gepresenteerd staan. Kom eens langs in onze showroom!

Tuinbeleving van 4 Seasons Outdoor

Nederlanders maken steeds meer gebruik maken van hun tuin of balkon. Bij het eerste voorjaarszonnetje zoeken we allemaal de tuin op en zitten meer en meer buiten. Dat zorgt ervoor dat de vraag naar tuinmeubelen enorm aan het groeien is. Ook qua assortiment en materialen groeit de markt gigantisch en de tuinmeubelen zijn tegenwoordig een verlengstuk van de woonkamer. Vroeger waren er voornamelijk tuinsets van kunststof of staal, maar tegenwoordig zijn het voornamelijk de kunststof wicker, aluminium en/of teak, roestvast stalen (RVS) en de trend van de laatste jaren zijn de outdoor rope tuinmeubelen die de showrooms sieren. Alle materialen die 4 Seasons Outdoor gebruikt zijn weersbestendig en kunnen het hele jaar buiten blijven staan. Zelfs de kussens zijn bestand tegen een regenbui door de all-weather kussens die overal in gebruikt worden. In alle stoelen, banken en sierkussens zitten deze weerbestendige kussens van olefin en sunbrella stof en voorzien van waterdoorlatende vullingen met een dacron fleece.

Comfort en Kwaliteit

Zoek je comfort en kwaliteit voor in de tuin, dan kom je al snel terecht bij 4 Seasons Outdoor. Door hun jarenlange ervaring op tuinmeubel gebied, het bedrijf bestaat immers al ruim 50 jaar, kunnen zij door middel van hun eigen productie fabrieken in Indonesië en door de controle van eigen kwaliteitscontroleurs de kwaliteit garanderen waar 4 Seasons Outdoor voor staat. Comfort, kwaliteit, service en onderhoudsvriendelijk zijn termen waar 4 Seasons Outdoor voor staat. En dat alles tegen een betaalbare prijs.

Garantie en service

Zo bieden zij  5 jaar garantie op constructie of fabricagefouten en zelfs 10 jaar garantie op de kleurechtheid van hularo wicker producten. Jaarlijks worden er zo'n  30 nieuwe sets geïntroduceerd waardoor ze al jarenlang gezien worden als de specialist in hoogwaardige kwaliteits lounge en dining sets tegen een betaalbare prijs. Als er dan toch iets mankeert of hersteld moet worden, dan heeft 4 Seasons Outdoor een service team dat voor ons als dealer klaar staat om te helpen. Er is een service monteur die naar ons toe komt om eventuele reparaties uit te voeren. En ook het (na) leveren van onderdelen die vervangen of gerepareerd moeten worden, zijn vaak uit voorraad leverbaar. Dit zorgt ervoor dat u na aankoop van een 4 Seasons Outdoor loungeset gegarandeerd jarenlang plezier beleeft aan de aankoop.