• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

4SO all weather kussens

4 seasons outdoor all weather kussens

De all weather kussens van 4 seasons outdoor zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en 100% waterafwerend. Hierbij hebben ze rekening gehouden dat de kussens 4 seizoenen buiten moeten kunnen blijven liggen. Om dit voor elkaar te krijgen maken ze gebruik van onder andere high quality Olefin, Leisure Tex, high quality textileen, foam en Dacron. De mix van deze materialen zorgt ervoor dat de kussens kleurvast, UV- en water bestendig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld na een regenbui, vrijwel direct op de heerlijke tuinkussens zitten, zodat je lekker kan genieten van de doorkomende zon die achter de wolken vandaan komt.

Kussenhoezen

4 seasons outdoor vindt het erg belangrijk dat de all weather kussenhoezen ademen en daarbij zacht en fijn blijven aanvoelen. Het gevaar is natuurlijk dat all weather kussens plastic-achtig gaan aanvoelen, maar dit is absoluut niet het geval bij 4SO. Deze hoezen zijn gemaakt van materialen die geen water kunnen absorberen, wat betekend dat ze geen water kunnen vasthouden. Om te zorgen dat het vocht niet in het kussen doordringt zijn ze ook nog voorzien van onder andere Olefin. Dit zorgt ervoor dat de druppels bovenop het kussens blijft liggen. Je zou het kunnen vergelijken met een soort wax laagje wat op het kussens zit. De druppel blijft op deze waxlaag liggen, waardoor je het er zo eraf kunt vegen.

Kussenvulling

Het hoge zitcomfort komt door een mix van foam en Dacron. Hierbij zorgt het hoogwaardige quick dry foam voor een hoog zitcomfort en het dracon zorgt ervoor dat dit comfort blijft, ook na jaren lang intensief gebruik. Beide materialen absorberen geen vocht, zijn schimmelwerend en dragen dus bij aan het all weather karakter.

Garantie

Op alle modellen van 4 seasons outdoor krijg je standaard 3 jaar garantie. Wanneer je tuinset is voorzien van Hularo wicker, dan krijg je op dit wicker zelfs 10 jaar garantie. De 3 jaar garantie geldt voor alle onderdelen, dus ook voor de kussens en kussenhoezen. Mocht je een nieuwe kussenhoes nodig hebben, dan hebben wij deze vaak gewoon op voorraad.

Onderhoud

De kussens zijn all weather en kunnen dus het hele jaar door buiten blijven liggen. Hier zijn de kussens voor gemaakt en op getest. Ook zullen zij hun functie (comfrot bieden) behouden wanneer je ervoor kiest deze het gehele jaar door buiten te laten liggen. 4 seasons outdoor kussens zijn namelijk 1 van de beste buitenkussens die je kunt kopen en ze zijn ook nog eens kleurvast. Echter omdat uv-licht, zuur regenwater en andere weersinvloeden altijd effect hebben op materialen, raden wij het aan om de kussens, wanneer ze niet in gebruik zijn, op te bergen op een droge donkere plek. Op deze manier zorg je er voor dat de kussens er langer als spiksplinternieuw uit blijven zien. Ook zal de levensduur verlengd worden. Al kan het geen kwaad om de kussens continue buiten te laten. De kussens zijn vervaardigt uit de beste materialen en kunnen jarenlang mee gaan.

Beschermhoezen

Een eenvoudige manier om je loungeset, tuinset of tuinmeubelen te bescherm is een beschermhoes. Deze beschermhoezen zijn er in verschillende soorten en maten. 4 seasons outdoor heeft 3 verschillende voormaten aan beschermhoezen:

  • 300 x 200 x 70 cm
en 2 L-vormige beschermhoezen, aangezien een loungeset vaak bestaat uit een hoek opstelling.
  • Lengte: 250 cm     / 300 cm
  • Breedte: 250 cm   / 300 cm
  • Hoogte: 70 cm      / 70 cm
  • Diepte: 100 cm     / 100 cm

Opbergboxen

Een goede manier om je kussens in perfect staat te houden is een kussenbox of een opbergtas voor kussens. 4 seasons outdoor heeft deze ook in het assortiment. Van zeer mooie grote kussenboxen tot eenvoudige opbergtassen.

Ben je op zoek naar een opbergbox, dan kom je al snel uit bij de Wales opbergbox 211731. Deze is uitgevoerd in Pure wicker en heeft dezelfde kleur als bijvoorbeeld de Kingston, de Wales, de Lodge, Chester, de Galleria,  de Victoria, de Valentine en de Del mar.