• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

3 jaar garantie

3 jaar garantie op 4 seasons outdoor

Standaard krijg je op alle onderdelen van 4 seasons outdoor 3 jaar garantie. Drie jaar garantie op tuinmeubelen is lang, aangezien veel andere fabriekanten slechts 1 of maximaal 2 jaar geven. Dit geeft dan ook wel aan dat 4SO (4 seasons outdoor) kwaliteit levert. Het geldt ook voor de all weather kussens die op de tuinsets worden meegeleverd. Deze kussens zijn van een hoogwaardige kwaliteit en worden dan ook meegenomen in de garantie. Een uitzondering op de 3 jaar garantie is het Hularo wicker. Op het Hularo wicker krijg je namelijk standaard 10 jaar garantie.

10 jaar garantie op hularo wicker

Het hularo wicker wat 4SO gebruikt is één van het beste wickerdraad wat er op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Het kunststof Hularo wicker draad is kleurvast en behoudt zijn fexibiliteit, ook als het jaren lang is bloodgesteld aan weer en wind. In de testfase is het langdurig bloodgesteld aan onder andere: chloor, alcohol, lotions, zout water en UV-licht. Het Hularo wicker is hier goed doorheen gekomen, waardoor je er 10 jaar garantie op krijgt.

Aluminium

Elke tuinset, loungeset of een van de andere tuinmeubelen van 4 seasons outdoor bestaat uit een aluminium frame. Dit aluminium frame is gemaakt van +/-2 mm dik aluminium. Veel andere fabrieken gebruiken bijvoorbeeld 1 tot 1.5 mm dik aluminium, waardoor een frame minder sterk is dan die van 4SO. 4 seasons outdoor wil degelijke tuinmeubelen maken en daar hoort een degelijk frame bij. +/-2 mm dik aluminimum is hierbij de standaard voor 4 seasons outdoor.

Een ander voordeel van Aluminium is dat het niet kan roesten en lekker licht is. Je hebt dus een onderhoudsvriendelijk aluminium frame.

Onderhoud

Als je je tuimeubelen goed onderhoudt, dan kan je de levensduur verlengen. Een loungeset of tuinset van 4 seasons outdoor is onderhoudsvriendelijk en kan theoretisch gezien het hele jaar onbeschermd buiten blijven staan zonder dat je hier ook maar iets aan hoeft te doen. Echter is het zonde, want met een klein beetje inspanning kan je er voor zorgen dat je tuinmeubelen ook na jaren lang intensief gebruik en nog als nieuw uit zien. Onderhoud kan op verschillende manieren, enkele tips vind je hieronder:

Schoonmaakmiddelen
4 seasons outdoor heeft verschillende schoonmaakmiddelen speciaal voor wicker, teak, textileen, kussens, RVS en natuursteen. Ook bieden zij nog een universeel schoonmaakmiddel aan, die bijna voor alle oppervlakken te gebruiken is. Het gebruik van deze middelen is vooral om vuil, vlekjes, groene aanslag of bijvoorbeeld vogelpoep te verwijderen. Wil je graag te tuinset of loungeset beschermen, dan raden wij het aan om na het schoonmaken van je tuinmeubel een beschermingsmiddel van 4 seasons outdoor te gebruiken.

Beschermingsmiddelen
Het beschermen van je tuinset zorgt ervoor dat hij er langer als nieuw uit blijft zien. Veel van de beschermingsmiddelen zorgen er voor dat het materiaal weer beter beschermd is tegen water, vocht, groene aanslag, corrosie, roest en uv-licht. Door gebruik te maken van de 4 seasons outdoor beschermingsmiddelen lijkt het als of je loungeset na jaren lang gebruik er nog als nieuw uit ziet.

Beschermhoes
Een beschermhoes is een eenvoudige manier om je tuinset een langere levensduur te geven. Het uv-licht wordt geblokkeerd door de hoes, waardoor deze geen invloed kan uitoefenen op de kleur en flexibiliteit van je tuinset. Daarnaast houdt het je tuinset droog, waardoor zure regen en groene aanslag geen kans krijgen om de kwaliteit van je tuinmeubelen aan te tasten. Ook verkleint het de kans op vogelpoep of vochtige bladeren die zich in de verschillende materialen kunnen branden/ bijten.