Materialen

4 seasons outdoor betekend kwaliteit

4SO, ook wel 4 seasons outdoor, is al sinds begin jaren '90 actief in de tuinmeubelenbranche. Ze zijn begonnen als importeur van Indonesische teakhouten tuinmeubelen en Rotan. Tegenwoordig hebben zij twee eigen fabrieken waar ze tuinmeubelen produceren. Je kan voor een tuinset veel verschillende materialen gebruiken. Er zijn in de loop der tijd grote sprongen in de kwaliteit gemaakt. Waar een tuinstoel vroeger van natuurlijke materialen werd geproduceerd zoals rotan, teakhout, hardhout en andere materialen, zie je tegenwoordig veel loungesets, tuinsets en andere buitenmeubelen die zijn geproduceerd van hoogwaardig aluminium, kunststof wicker, RVS ect. 

Eigen fabrieken

4 seasons outdoor heeft het hele productieproces in eigen bezit wat er voor zorgt dat zij hun eigen kwaliteit bepalen. Veel andere merken maken gebruik van gedeelde fabrieken, waar meerdere merken hun tuinmeubelen laten produceren in dezelfde fabriek. Hierbij bepaalt de fabriek de kwaliteit en niet het merk zelf. 4 seasons outdoor wil dit niet, omdat zij elk jaar een betere kwaliteit willen bieden.

In de 4SO fabrieke worden dus alleen tuinmeubelen geproduceerd van 4 seasons outdoor. Ze kopen zelf grondstoffen in, laten hun eigen wickerdraad produceren en hebben hoge kwaliteit eisen op de gebruikte materialen. Het research and development team is continue bezig met het verbeteren van de gebruikte materialen. Dit resulteert bijvoorbeeld in het Hularo wicker, waar je standaard 10 jaar garantie op krijgt. 

Hieronder vind je de verschillende materialen die 4 seasons outdoor gebruikt. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Hularo wicker

Hularo ® is een geregistreerd merk en staat bekend als de absolute top op het gebied van synthetisch wicker. Wicker is een kunststof draad die de uitstraling heeft van Rotan. Het wicker draad zie je vaak gevlochten terug rondom een aluminium frame wat dan het tuinmeubel vormt. Het verschil in kwaliteit van het wicker draad verschilt nogal en Hularo wicker behoort tot de top. 4 seasons outdoor geeft dan ook 10 jaar garantie op het hularo wicker dat zij gebruiken. Klik op Hularo wicker voor meer informatie.

All weather kussens

Alle tuinbanken, stoelen, loungesets en tuinsets die zijn voorzien van kussens, zijn van all weather kwaliteit. Al deze tuinkussens zijn 100% waterafwerend textileen, wat betekend dat er geen absorberende stoffen in zitten die het vocht vasthouden. Ook zijn alle kussens UV bestendig en schimmelvrij waardoor je ze het hele jaar buiten kunt laten liggen. Klik op all weather kussens voor meer informatie.

Stainless steel - RVS

Stainless steel is hoofdzakelijk een legering van ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Afhankelijk van de verhoudingen is dit materiaal meer of minder roestvast. Stainless steel wordt ook wel RVS genoemd wat staat voor roestvast staal. Mensen noemen het vaak roestvrij staal, echter roestvrij staal bestaat niet. Daarom is het altijd roest vast staal. De benaming roestvast komt door het volgende. Wanneer het chroom wat in RVS is verwerkt, in aanraking komt met zuurstof, dan vormt dit een laagje chroom oxide. Dit laagje chroom oxide beschermt het onderliggende metaal tegen roestvorming. Meer weten over de kwaliteit van 4 seasons outdoor stainless steel, klik dan op stainless steel voor meer informatie.

4 seasons upholstery

4 Seasons Outdoor heeft bij verschillende tuinmeubelen gebruik gemaakt van 4 seasons upholstery. Dit zijn waterafwerende textiel banden die om een aluminium frame zijn gevlochten. 4SO heeft tussen het frame en het 4 seasons upholstery nog een laag quick dry foam geplaatst, waardoor de tuinmeubel modellen er niet alleen geweldig uitzien maar ook nog eens lekker zacht aanvoelen. 4 Seasons upholstery zorgt ervoor dat 4SO tuinmeubelen kan produceren die lijken op interieur meubels voor binnen. Wil je hier meer over weten, klik dan op 4 Seasons upholstery.

Twitchell

Twitchell komt uit Amerika en is één van de grootste producenten van weerbestendige (kunst-)stoffen. Zo zijn zij bijvoorbeeld één van de grootste producenten in zonneschermen, zonnefolie en kunststoffen voor de tuinmeubelindustrie. 4 Seasons outdoor verwerkt veel hoogwaardig Twitchell textileen en LeisureTex in hun producten, aangezien alleen het beste goed genoeg is. Klik op Twitchell voor meer informatie.

Hugo de Ruiter

Kwaliteit zit hem niet alleen in de materialen maar ook in het design. 4 seasons outdoor maakt gebruik van bekende ontwerpers. Eén van de bekende ontwerpers is Hugo de Ruiter. Hij heeft onder andere de Curve van 4 seasons outdoor ontworpen, waarbij de Curve de Design & Innovation award van 2013 heeft gewonnen. Wil je meer weten, klik op Hugo de Ruiter voor meer informatie.

Foam en Dacron

De all weather kussens van 4 seasons outdoor zijn gevuld met verschillende materialen zoals quick dry foam en dacron. Het high quality foam zorgt ervoor dat het zitcomfort hoog is en dat je er uren in kan doorbrengen. Het gebruikte foam heeft geen absorberende werking, waardoor vocht en/of regenwater geen invloed heeft op de kwaliteit. Het Dacron zorgt ervoor dat het kussen ook na langdurig en intensief gebruik altijd weer in zijn originele volume terug keert. Voor meer specifieke informatie klik op foam en Dacron.

Aluminium

Bijna alle tuinmeubelen van 4 seasons outdoor bestaan uit een aluminium frame. Er zit veel verschil in de kwaliteit die je tegenwoordig kan krijgen en 4 seasons outdoor neemt alleen genoege met een hoge kwaliteit. Daarnaast wordt de prijs van een loungeset of tuinset vaak bepaald aan de hand van de aluminium kilo prijs. Goedkope tuinmeubelen gebruiken vaak een lage kwaliteit en een dunne aluminium diameterdikte, omdat dit de kiloprijs drukt. 4 seasons outdoor wil alleen kwaliteit leveren en kiest dus wat goed is voor een tuinset. Afhankelijk van de materiaalkosten wordt de prijs berekend. Zo is het frame van 4SO altijd gemaakt van +/- 2 mm dik aluminium. Waar goedkopere merken het vaak met +/- de helft van de dikte doen. Meer informatie over het aluminium gebruik van 4 seasons outdoor, klik op aluminium.

Flexible back

Enkele stoelen van 4SO zijn uitgerust met een Flexible Back, denk hierbij aan de 4 seasons outdoor Slim tuinstoel. Flexible back houdt in dat de rugleuning mee geeft wanneer daar om gevraagd wordt. Deze stoelen zijn ergonomisch afgesteld en bieden maximale comfort. Klik op flexible back om hier meer over te weten.  

Gehard glas

Op de verschillende tuintafels, bijzettafels en salontafels van 4 seasons outdoor wordt er een glazen plaat geleverd. Dit is gehard glas. Gehard glas heeft de eigenschap dat het veel sterker is dan standaard glas en dat wanneer het toch breekt het in duizenden kleine stukjes valt. Hierdoor wordt de kans op grote verwondingen en diepe snijwonden verkleind. Klik op gehard glas, om hier meer over te weten te komen.

4SO slimtop

4 seasons outdoor heeft verschillende tafelbladen die zijn voorzien van een 4SO slimtop. Deze tafelbladen hebben een toplaag die slijtvast is, uv-bestendig en erg duurzaam zijn. Een lange levensduur is dus verzekerd bij een tafelblad met een 4SO slimtop. Klik op 4SO slimtop voor meer informatie.

Teak hout

Oorspronkelijk komt teak hout uit Zuidoost-Azië, maar tegenwoordig wordt de Tectona grandis (de teak boom) op grote schaal aangeplant in het tropisch regenwoud. Een van de beste kwaliteit teak hout komt uit Oost-java. Tegenwoordig is er veel kwaliteit verschil in het teak hout, hier houdt 4 seasons outdoor veel rekening mee. 

Olefin

4 seasons outdoor gebruikt Olefin in hun all weather kussens en verwerkt het in de verschillende parasoldoeken. Olefin is een synthetische vezel die gemaakt is van een polyolefine, denk hierbij aan polyethyleen of polypropyleen. De voordelen van olefin zijn: het is sterk, kleurvast en kleurecht, weerbestendig, uv-bestendig en het is ook nog eens schimmelbestendig. Meer weten of dit materiaal, klik op Olefin.

Polyester

Polyester zie je veel terug bij de parasols van 4 seasons outdoor. Het parasoldoek is vaak van polyester. Het voordeel van polyester is dat het veerkrachtig is en zeer licht. Daarnaast bezit het de eigenschap dat het vormvast en kleurvast is. Waarom het veel bij parasols wordt toegepast, komt ook omdat polyester uv-bestendig is. Klik op Polyester om hier meer over te lezen.