• Laagste prijsgarantie
 • Snelle levering

Curve

empty category icon

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De Design & innovatie jury over de curve

Een ontwerp van de Nederlandse designer Hugo de Ruiter dat de binnen/buiten gedachte volledig volgt. De jury was onder de indruk van de uitstraling van deze zeer flexibele loungeset. Met het combineren van verschillende stukken ontwierp Hugo de Ruiter een strak, modern en uitnodigend bankstel voor buiten. Aldus de jury: bron.

Wat de Curve zo sterk maakt volgens andere ontwerpers is dat deze loungeset zo veelzijdig inzetbaar is. Zo kan je hem samenstellen waarbij je gezellig met zijn vieren om het vuur kan zitten, tot een golvende lange loungebank waar je met meer dan 20 man op kan zitten. Dit combineer je met de even mooie tafels die tevens zijn voorzien van dezelfde mooie lijnen. Het design is doordacht met het gebruik van blinde RVS koppelstukken, waardoor je elk element zonder problemen kan koppelen aan de andere, zonder dat dit gaat schuiven. Het gebruik van 100% weerbestendig textilene toont daarbij ook gebruikersgemak, zodat de tuinset dan ook makkelijk buiten kan blijven staan.

Hugo de Ruiter

Hugo de Ruiter (1959) is een interieur ontwerper die sinds 2001 zijn eigen advies- en ontwerp bureau heeft. Hij heeft zijn kwaliteiten verdient in de 20 jaar daarvoor, bij Leolux, waar hij als interieurontwerper en projectontwikkelaar werkte. Hij kwam daar terecht nadat hij was afgestudeerd aan de Design academie van Eindhoven, die tot aan de dag van vandaag hoog aangeschreven staat. Hugo de Ruiter beschouwd meubelen als een derde huid, waarbij het dynamisch in vorm en gebruik moet zijn.

Over de loungeset curve

De loungeset die de design & innovatie Award heeft binnen gesleept en is ontworpen door de Nederlander Hugo de Ruiter, doet zijn naam eer aan. Curve betekend bocht/ kromming en dat is precies het karakter van deze loungeset. Door de diversiteit van de loungesetonderdelen kan je elke kromming maken die je wilt. Of dit nu een hoek is van 45 graden of 90 graden, de curve maakt het allemaal mogelijk. Deze loungeset zorgt voor een totaal nieuwe stijl in de tuinmeubelbranche. Waar je veel strakke rechtlijnige tuinmeubelen ziet, is er bij de curve haast geen rechte lijn te vinden. Dit maakt hem zeer sierlijk en geeft hem een gezellig karakter. Sierlijk en gezellig zijn vaak moeilijk te combineren met design, aangezien design vaak wordt geassocieerd met strak en hoekig. Hugo de Ruiter heeft het waargemaakt, dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Het karakter van deze moderne vormgeving ligt hem oa in de gebruikte materialen, kleurstelling en de manier waarop hij de rondingen heeft vormgegeven.

Zo heb je bijvoorbeeld de keuze tussen een 2-zits island bank of een 2-zits bank met armleuning. Hierbij heeft de 2-zits island bank een open einde, waardoor deze heel ruimtelijk blijft. De 2-zits bank met armleuning, heeft bijvoorbeeld een ronding aan de armleuning zijde die er voor zorgt dat je als het ware omarmd wordt door de bank. Dit geeft een warm en gezellig gevoel waarin je heerlijk wegdromen.

Overige Hugo de Ruiter design tuinmeubelen

4 seasons outdoor heeft meerdere tuinstoelen, tuinsets en loungesets laten ontwerpen door deze geweldige Nederlandse ontwerper. Zo zijn de onderstaande 4 seasons outdoor tuinmeubelen ook door hem ontworpen:

 • Albion
 • Resort
 • Breeze
 • Baya
 • Hugo

Twitchell textilene

De curve van 4 seasons outdoor is voorzien van Twitchell texilene. Dit is een polyester draad met een PVC coating. Het Twitchell texilene is schimmelvrij, vlamwerend, weerbestendig, kleurecht en heeft een zeer hoge treksterkte. Twitchell texilene komt uit Amerika en staat bekend om de topkwaliteit die het materiaal heeft. Het resultaat is dat de curve er verbluffend uitziet en daarnaast prettig blijft aanvoelen.

12 loungeset modules

De 4 seasons outdoor curve loungeset telt 12 loungeset onderdelen die je moeiteloos met elkaar kan combineren. Hierdoor kan je hem helemaal naar smaak en grootte samenstellen. 

Modules 4 seasons outdoor curve

 1. 2-zits island bank rechts
 2. 2-zits island bank links
 3. 2-zits bank met de arm leuning rechts
 4. 2-zits bank met de armleuning links
 5. 1-zits midden element
 6. Hoek element 45 graden
 7. Hoek element 90 graden
 8. Hoek element XL 90 graden
 9. Fauteuil/ lounge stoel
 10. Koffietafel (41x115x88cm)
 11. Koffietafel (27x115x88cm)
 12. Voetenbank